Eksempler på ultralydsscanning

Her kan du se et kort uddrag af eksempler på ultralydsscanning hos KiroUltra. Du kan også klikke på linket, og læse om scanning af skulder, albue, håndled, fingreknæ, hofte, ankel, underben m.m. KiroUltra tilbyder muskuloskeletal ultralydsscanning uden henvisning fra din læge (læs venligst nedenfor).

 

 

Læs venligst her inden du booker tid til scanning:

Ultralydsscanning udføres enten som selvstændig konsultation (“ULTRALYDSSCANNING UDEN ØVRIG UNDERSØGELSE”), eller som kombineret 1.gangsundersøgelse og scanning (“1.GANGS UNDERSØGELSE MED ULTRALYDSSCANNING”).

  • Ultralydsscanning uden øvrig undersøgelse: Der udføres udelukkende ultralydsscanning af en specifik region (knæ, skulder, ankel, albue, håndled, fod, hånd, hofte), og der laves efterfølgende en skriftlig beskrivelse med evt. diagnose, af scanningen. Der er IKKE klinisk undersøgelse, vurdering af årsag, anbefalinger til forholdsregler, træning eller behandling ved denne konsultation.
  • 1.gangsundersøgelse med ultralydsscanning: UL-scanning og beskrivelse kombineres med en normal optagelse af sygehistorie, objektiv/klinisk undersøgelse, fastlæggelse af evt. behandlingsplan, drøftelse af forholdsregler, øvelser, behandling m.m.

Scanning uden øvrig undersøgelse er således udelukkende en beskrivelse af, hvad der evt. afdækkes ved scanning af det pågældende område. Al billeddiagnostik har begrænsninger, og det er ikke sikkert ultralydsscanning er tilstrækkeligt til at stille en korrekt diagnose.

BEMÆRK: Har du henvisning til ultralydsscanning fra din læge, dækkes udgiften hertil ved at få den foretaget på en røntgen-/ultralydsklinik. Du kan IKKE bruge din henvisning hos KiroUltra.dk. Scanning ved KiroUltra.dk medfører egenbetaling (fratrukket offentligt sygesikringstilskud, tilskud fra “danmark”, og evt. dækning via din forsikring)

 

Eksempler:

Her kan du se eksempler på ultralydsscanning – såvel statisk som dynamisk undersøgelse, samt ultralydsvejledt behandling. Ultralydsscanning har fordel af at kunne undersøge strukturer dynamisk, dvs. mens der udføres bevægelse i området. Ultralydsscanning kan desuden bruges til at guide behandleren, så det sikres at f.eks. en nål rammer det rigtige område.

Du er velkommen til at kontakte KiroUltra på mail eller tlf. 91 56 16 86. Ved tidsbestilling kan du også anvende vores online booking.

Dynamisk impingement-test (skulder):

Ved ultralydsscanning af skulderen, med mistanke om “impingement” (indeklemnings-syndrom) foretages en dynamisk undersøgelse, dvs. scanning under bevægelse i skulderleddet.

 

Partiel sene-ruptur/væskeansamling på inderside af albue:

seneskade, partiel ruptur, golfalbue, tennisalbue, pronator teres, klatring, climbing, ultralydsscanning albue, eksempler på ultralydsscanning

Ved symptomer på “golfalbue” (medial epikondylit) scannes strukturerne i området, for tegn på forandringer i sene, knoglehæfte m.m. I dette tilfælde ses en lille, partiel overrivning i senevævet i området.

 

Patella-tendinopati (“Springerknæ”):

Knæsmerter, patella tendinopati, springerknæ, ultralydsscanning af knæ, ultralydsscanning knæsmerter

Scanning af knæskalssenen (ligamentum patella) under knæet er relevant ved mistanke om overbelastningstilstande i området, der ofte ses ved sportsgrene med hop, spark og anden hurtig aktivering af forreste lårmuskulatur.

 

Supraspinatus-tendinopati med partielle rupturer:

Supraspinatus-tendinopati, ultralyd af skulder, ultralydsscanning skulder, eksempler på ultralydsscanning, scanning uden henvisning

Ved skulderundersøgelse findes ofte problemer relateret til supraspinatussenen, bl.a. pga. dårlige pladsforhold og relativt dårlig blodforsyning til dele af senen. I dette tilfælde havde patienten diabetes.

 

Achilles-tendinopati (“betændelse i achillessenen”):

Achilles, achillessenebetændelse, achilles tendinopati, achillessene, ultralydsscanning af ankel og fod, ultralydsscanning achilles, ultralydsscanning akillessenebetændelse

“Achillessene-betændelse” (overbelastningstilstand i senevævet) ses ofte i forbindelse med sport. I mange tilfælde opstår problemerne ved opstart eller hurtig progression af f.eks. løbetræning. På det viste billede ses udover fortykkelse af senen desuden “doppler-aktivitet” (farvesignalet), der indikerer inflammation.

 

Slidforandringer i acromioclaviculær-leddet (skulder):

ultralydsscanning skulder, ultralydsscanning ac-led, ultralydsscanning københavn, ultralydsscanning frederiksberg

Lokale smerter ovenpå skulderen kan nogle gange skyldes slidforandringer i AC-leddet, der i dette tilfælde, udover forandringer i ledfladerne også ses med fortykkelse af ledbåndet over leddet. Slidforandringer i AC-leddet er hyppige, og ofte uden betydning for patienten.

 

Væskeansamling omkring bicepssenen:

eksempler på ultralydsscanning, ultralydsscanning skulder, ultralydsscanning biceps, ultralydsscanning københavn, ultralydsscanning frederiksberg

Ved skulderundersøgelse undersøges den ene bicepssene, der her ses i tværsnit, omgivet af væske (mørkt område). Der kan være tale om “seneskedehindebetændelse”, men oftest skyldes væskeophobning i området en anden problemstilling relateret til skulderen.

 

Ultralydsvejledt dry needling af gluteus minimus-sene:

Ultralydsscanning kan udover undersøgelse anvendes til at udføre vejledte procedurer, så man sikrer at behandleren “rammer rigtigt”. I dette tilfælde bruges en akupunkturnål (den diagonale “skygge”) til at påvirke en lille forkalkning lige over knogleoverfladen (ca. midt i billedet) i en af baldens muskler. Brug af ultralyd er ofte et godt redskab til f.eks. anlæggelse af “blokader”.