Ultralydsscanning af skulderen – ved smerter eller skader

Her kan du læse om fordele og muligheder ved ultralydsscanning af skulderen.

 

 

Læs venligst her inden du booker tid til scanning:

Ultralydsscanning af skulder udføres enten som selvstændig konsultation (“ULTRALYDSSCANNING UDEN ØVRIG UNDERSØGELSE”), eller som kombineret 1.gangsundersøgelse og scanning (“1.GANGSUNDERSØGELSE MED ULTRALYDSSCANNING”).

  • Ultralydsscanning uden øvrig undersøgelse: Der udføres udelukkende ultralydsscanning af en specifik region (knæ, skulder, ankel, albue, håndled, fod, hånd, hofte), og der laves efterfølgende en skriftlig beskrivelse med evt. diagnose, af scanningen. Der er IKKE klinisk undersøgelse, vurdering af årsag, anbefalinger til forholdsregler, træning eller behandling ved denne konsultation.
  • 1.gangsundersøgelse med ultralydsscanning: UL-scanning og beskrivelse kombineres med en normal optagelse af sygehistorie, objektiv/klinisk undersøgelse, fastlæggelse af evt. behandlingsplan, drøftelse af forholdsregler, øvelser, behandling m.m.

Scanning uden øvrig undersøgelse er således udelukkende en beskrivelse af, hvad der evt. afdækkes ved scanning af det pågældende område. Al billeddiagnostik har begrænsninger, og det er ikke sikkert ultralydsscanning er tilstrækkeligt til at stille en korrekt diagnose.

BEMÆRK: Har du henvisning til ultralydsscanning fra din læge, dækkes udgiften hertil ved at få den foretaget på en røntgen-/ultralydsklinik. Du kan IKKE bruge din henvisning hos KiroUltra.dk. Scanning ved KiroUltra.dk medfører egenbetaling (fratrukket offentligt sygesikringstilskud, tilskud fra “danmark”, og evt. dækning via din forsikring)

Ultralydsscanning af skulderen:

Dynamisk undersøgelse for impingement (indeklemningssyndrom) i skulderen

 

Skulderen består af flere led, samt en række muskler, ledbånd, ledkapsel, slimsække m.m. Skulderleddet tillader stor bevægelse pga. udformningen med en relativt flad ledskål og meget fleksibel ledkapsel og ledbånd. Stabiliteten i skulderen udgøres derfor i høj grad af muskulatur.

Grundet den komplicerede sammensætning og muligheden for store bevægeudslag, er skulderen hyppigt udsat for skader, f.eks. i forbindelse med sport, fald/slag, overbelastning m.m. Du kan læse om mange af de gængse skader på undersiderne.

Ultralydsscanning af skulderen er oplagt til undersøgelse og diagnosticering, netop på grund af de mange bløddelsstrukturer, der er involveret i skulderens funktion. KiroUltra.dk tilbyder i forbindelse med undersøgelse, scanning af din skulder, hvorved diagnosen bliver mere præcis. Hermed kan den optimale behandling igangsættes hurtigt.

 

ultralydsscanning af skulderen, scanning af skulder, artrose ac-leddet, slidgigt i skulder, ultralydsscanning frederiksberg, ultralydsscanning københavn, scanning uden henvisning

Slidforandringer/artrose i acromioclavikulærleddet.

 

Strukturer, der kan undersøges ved ultralydsscanning af skulder omfatter:

  • Muskulatur
  • Sener, seneskeder
  • Slimsække
  • Ledbånd
  • Ledkapsel
  • Brusklæbe
  • Knogleoverflade
  • Brusk og ledflader

 

Ultralydsscanning af skulder, ultralydsscanning af biceps, scanning af bicepssene

Væskeansamling omkring bicepssenen.

 

Skulderskader, der kan undersøges ved ultralydsscanning omfatter:

 

Du kan se flere eksempler på ultralydsscanning af skulder på Ultrasoundcases.info (engelsk). Du kan også finde flere eksempler på ultralydsscanning her.