Ultralydsscanning af knæ: undersøgelse og diagnosticering af knæskader og knæproblemer.

 

ultralydsscanning knæ, ultralydsscanning knæsmerter, scanning springerknæ, scanning af knæ, ultralydsscanning uden henvisning

Ultralydsscanning af knæ: Inflammation i knæskalssenen (“Springerknæ)

 

Læs venligst her inden du booker tid til scanning:

Ultralydsscanning af knæ udføres enten som selvstændig konsultation (“ultralydsscanning uden øvrig undersøgelse”), eller som kombineret 1.gangsundersøgelse og scanning (“1.gangsundersøgelse med ultralydsscanning”).

  • Ultralydsscanning uden øvrig undersøgelse: Der udføres udelukkende ultralydsscanning af en specifik region (knæ, skulder, ankel, albue, håndled, fod, hånd, hofte), og der laves efterfølgende en skriftlig beskrivelse med evt. diagnose, af scanningen. Der er IKKE klinisk undersøgelse, vurdering af årsag, anbefalinger til forholdsregler, træning eller behandling ved denne konsultation.
  • 1.gangsundersøgelse med ultralydsscanning: UL-scanning og beskrivelse kombineres med en normal optagelse af sygehistorie, objektiv/klinisk undersøgelse, fastlæggelse af evt. behandlingsplan, drøftelse af forholdsregler, øvelser, behandling m.m.

Scanning uden øvrig undersøgelse er således udelukkende en beskrivelse af, hvad der evt. afdækkes ved scanning af det pågældende område. Al billeddiagnostik har begrænsninger, og det er ikke sikkert ultralydsscanning er tilstrækkeligt til at stille en korrekt diagnose.

BEMÆRK: Har du henvisning til ultralydsscanning fra din læge, dækkes udgiften hertil ved at få den foretaget på en røntgen-/ultralydsklinik. Du kan IKKE bruge din henvisning hos KiroUltra.dk. Scanning ved KiroUltra.dk medfører egenbetaling (fratrukket offentligt sygesikringstilskud, tilskud fra “danmark”, og evt. dækning via din forsikring)

 

Ultralydsscanning af knæ ved KiroUltra:

Sammensætningen af 4 knogler, ledbånd, korsbånd, menisker, slimsække, sene- og muskelhæfter,  gør knæet til et kompliceret område. Knæet er desuden vægtbærende, og påvirkes hyppigt i forbindelse med almindelige dagligdags aktiviteter, sport og arbejde. Knæet og dets mange strukturer er derfor et område, der tit påvirkes af skader, slid, overbelastning m.m.

Mange af strukturerne kan undersøges ved hjælp af ultralydsscanning af knæ. KiroUltra.dk bruger scanning i kombination med grundig undersøgelse af dit knæ, for at fastlægge diagnosen. Herved kan korrekt behandling hurtigt igangsættes.

Ultralydsscanning af knæ kan bl.a. undersøge følgende strukturer:

  • Sener og muskler
  • Ledbånd
  • Menisk
  • Ledbrusk
  • Knogleoverflader
  • Slimsække
  • M.m.

Problemstillinger i knæet, der kan undersøges ved ultralydsscanning:

 

Du kan se flere eksempler på ultralydsscanning af knæ her (engelsk)