Ultralydscanning af hofte og lyske

Ultralydsscanning af hofte og lyske er særdeles anvendelig i undersøgelse og diagnosticering af en række problemstillinger. Hos KiroUltra tilbyder vi scanning, ved f.eks. mistanke slimsækbetændelse/bursit, overbelastningstilstande og skader i sener m.m.

 

 

Læs venligst her inden du booker tid til scanning:

Ultralydsscanning udføres enten som selvstændig konsultation (“ULTRALYDSSCANNING UDEN ØVRIG UNDERSØGELSE”), eller som kombineret 1.gangsundersøgelse og scanning (“1.GANGS-UNDERSØGELSE MED ULTRALYDSSCANNING “).

  • Ultralydsscanning uden øvrig undersøgelse: Der udføres udelukkende ultralydsscanning af en specifik region (knæ, skulder, ankel, albue, håndled, fod, hånd, hofte), og der laves efterfølgende en skriftlig beskrivelse med evt. diagnose, af scanningen. Der er IKKE klinisk undersøgelse, vurdering af årsag, anbefalinger til forholdsregler, træning eller behandling ved denne konsultation.
  • 1.gangsundersøgelse med ultralydsscanning: UL-scanning og beskrivelse kombineres med en normal optagelse af sygehistorie, objektiv/klinisk undersøgelse, fastlæggelse af evt. behandlingsplan, drøftelse af forholdsregler, øvelser, behandling m.m.

Scanning uden øvrig undersøgelse er således udelukkende en beskrivelse af, hvad der evt. afdækkes ved scanning af det pågældende område. Al billeddiagnostik har begrænsninger, og det er ikke sikkert ultralydsscanning er tilstrækkeligt til at stille en korrekt diagnose.

BEMÆRK: Har du henvisning til ultralydsscanning fra din læge, dækkes udgiften hertil ved at få den foretaget på en røntgen-/ultralydsklinik. Du kan IKKE bruge din henvisning hos KiroUltra.dk. Scanning ved KiroUltra.dk medfører egenbetaling (fratrukket offentligt sygesikringstilskud, tilskud fra “danmark”, og evt. dækning via din forsikring)

 

Ultralydsscanning af hofte og lyske ved KiroUltra:

Hofteleddet samt strukturerne i lyske, balde og lår har vigtige funktioner for vægtbæring, bevægelse og stabilitet omkring hofte og bækken. En stor del af strukturerne i hofte, lyske, balde og lår kan undersøges ved hjælp af ultralydsscanning. KiroUltra.dk bruger ultralydsscanning af hofte og lyske, i kombination med grundig undersøgelse af området, for at fastlægge diagnosen og dermed sikre korrekt behandling.

Strukturer i hofte, lyske og balde/baglår, der kan undersøges ved ultralydsscanning omfatter

  • Sener og muskler
  • Senetilhæftninger på knogle
  • Ledbrusk og ledspalte
  • Knogleoverflader
  • Ledkapsel
  • Slimsække
  • M.m.

Ultralydsscanning af hofte og lyske kan anvendes til undersøgelse af følgende problemstillinger:

Ultralydsscanning af hoften kan også bruges under behandling:

Ultralyd kan anvendes under behandling, til at visualisere de relevante strukturer. Et velkendt eksempel er ved blokadeanlæggelse, hvor man ved hjælp af ultralyd kan se nålen, og at blokaden bliver lagt det rigtige sted. Tilsvarende kan ultralyd anvendes ved dry needling, dvs. anvendelse af akupunkturnåle, til f.eks. needling af senevæv, mindre forkalkninger m.v.

Herunder ses et videoklip af dry needling af en forkalkning i en af baldemusklernes sene: På videoklippet ses dry needling (nålen anes som den diagonalt gående struktur) af en forkalkning (den lille, hvide, ovale struktur) lige over knogleoverfladen (den hvide linie i bunden af billedet).

 

 

KiroUltra tilbyder ultralydsscanning af hofte og lyske. Book tid online til undersøgelse og/eller behandling.

Besøg KiroUltra på Facebook eller Google+