Ultralydscanning af hofte og lyske er særdeles anvendelig i undersøgelse og diagnosticering

Hofteleddet samt strukturerne i lyske, balde og lår har vigtige funktioner for bevægelse, og er vægtbærende. Der er derfor konstant påvirkning i forbindelse med almindelige dagligdags aktiviteter, sport og arbejde.

En stor del af strukturerne i hofte, lyske, balde og lår kan undersøges ved hjælp af ultralydsscanning. KiroUltra.dk bruger ultralydsscanning af hofte og lyske, i kombination med grundig undersøgelse af området, for at fastlægge diagnosen og dermed sikre korrekt behandling.

ultralydsscanning af hofte og lyske, ultralydsscanning af hofte, ultralydsscanning af lyske, ultralydsscanning københavn, ultralydsscanning frederiksberg

Strukturer i hofte, lyske og balde/baglår, der kan undersøges ved ultralydsscanning omfatter

  • Sener og muskler
  • Senetilhæftninger på knogle
  • Ledbrusk og ledspalte
  • Knogleoverflader
  • Ledkapsel
  • Slimsække
  • M.m.

Ultralydsscanning af hofte og lyske kan anvendes til undersøgelse af følgende problemstillinger:

Ultralydsscanning af hoften kan også bruges under behandling:

Ultralyd kan anvendes under behandling, til at visualisere de relevante strukturer. Et velkendt eksempel er ved blokadeanlæggelse, hvor man ved hjælp af ultralyd kan se nålen, og at blokaden bliver lagt det rigtige sted. Tilsvarende kan ultralyd anvendes ved dry needling, dvs. anvendelse af akupunkturnåle, til f.eks. needling af senevæv, mindre forkalkninger m.v.

Herunder ses et videoklip af dry needling af en forkalkning i en af baldemusklernes sene: På videoklippet ses dry needling (nålen anes som den diagonalt gående struktur) af en forkalkning (den lille, hvide, ovale struktur) lige over knogleoverfladen (den hvide linie i bunden af billedet).

 

 

KiroUltra.dk tilbyder ultralydsscanning af hofte og lyske. Book tid online til undersøgelse og/eller behandling.