Ultralydsundersøgelse af ankel og fod

Muskuloskeletal ultralydsscanning af ankel og fod, samt underben kan anvendes i diagnosticering af en lang række problemstillinger og skader.

 Achilles, achillessenebetændelse, achilles tendinopati, achillessene, ultralydsscanning af ankel og fod, ultralydsscanning achilles

 

Læs venligst her inden du booker tid til scanning:

Ultralydsscanning udføres enten som selvstændig konsultation (“ultralydsscanning uden øvrig undersøgelse”), eller som kombineret 1.gangsundersøgelse og scanning (“1.gangsundersøgelse med ultralydsscanning”).

  • Ultralydsscanning uden øvrig undersøgelse: Der udføres udelukkende ultralydsscanning af en specifik region (knæ, skulder, ankel, albue, håndled, fod, hånd, hofte), og der laves efterfølgende en skriftlig beskrivelse med evt. diagnose, af scanningen. Der er IKKE klinisk undersøgelse, vurdering af årsag, anbefalinger til forholdsregler, træning eller behandling ved denne konsultation.
  • 1.gangsundersøgelse med ultralydsscanning: UL-scanning og beskrivelse kombineres med en normal optagelse af sygehistorie, objektiv/klinisk undersøgelse, fastlæggelse af evt. behandlingsplan, drøftelse af forholdsregler, øvelser, behandling m.m.

Scanning uden øvrig undersøgelse er således udelukkende en beskrivelse af, hvad der evt. afdækkes ved scanning af det pågældende område. Al billeddiagnostik har begrænsninger, og det er ikke sikkert ultralydsscanning er tilstrækkeligt til at stille en korrekt diagnose.

BEMÆRK: Har du henvisning til ultralydsscanning fra din læge, dækkes udgiften hertil ved at få den foretaget på en røntgen-/ultralydsklinik. Du kan IKKE bruge din henvisning hos KiroUltra.dk. Scanning ved KiroUltra.dk medfører egenbetaling (fratrukket offentligt sygesikringstilskud, tilskud fra “danmark”, og evt. dækning via din forsikring)

 

Fod, ankel og underben er områder på kroppen, der særdeles hyppigt udsættes for overdreven, uhensigtsmæssig eller langvarig belastning. Problemstillinger relaterer til alle aldersgrupper, og uanset om belastningen er arbejds- eller sportsrelateret, eller blot led i dagligdags aktivitet.

Strukturer i ankel, fod og underben, der kan undersøges ved ultralydsscanning omfatter

  • Sener og seneskeder
  • Muskler
  • Senetilhæftninger på knogle
  • Ledbrusk og ledspalte
  • Knogleoverflader
  • Ledkapsel
  • Slimsække
  • Nerver og blodkar

ultralydsscanning af fod, ultralydsscanning af ankel, ultralydsscanning af læggen, ultralydsscanning achilles, ultralydsscanning københavn, ultralydsscanning frederiksberg

En lang række diagnoser kan stilles ved hjælp af ultralydsscanning af ankel og fod: