Ultralydsscanning af albue, håndled, hånd og fingre

UL-scanning  af albue, håndled, hånd og fingre er oplagt i undersøgelse og diagnosticering af seneskader, overbelastningstilstande, inflammation, ledforandringer som følge af gigt, sportsskader m.m.

 

 

Læs venligst her inden du booker tid til scanning:

Ultralydsscanning af albue, håndled, hånd og fingre udføres enten som selvstændig konsultation (“ULTRALYDSSCANNING UDEN ØVRIG UNDERSØGELSE”), eller som kombineret 1.gangsundersøgelse og scanning (“1.GANGSUNDERSØGELSE MED ULTRALYDSSCANNING”).

  • Ultralydsscanning uden øvrig undersøgelse: Der udføres udelukkende ultralydsscanning af en specifik region (knæ, skulder, ankel, albue, håndled, fod, hånd, hofte), og der laves efterfølgende en skriftlig beskrivelse med evt. diagnose, af scanningen. Der er IKKE klinisk undersøgelse, vurdering af årsag, anbefalinger til forholdsregler, træning eller behandling ved denne konsultation.
  • 1.gangsundersøgelse med ultralydsscanning: UL-scanning og beskrivelse kombineres med en normal optagelse af sygehistorie, objektiv/klinisk undersøgelse, fastlæggelse af evt. behandlingsplan, drøftelse af forholdsregler, øvelser, behandling m.m.

Scanning uden øvrig undersøgelse er således udelukkende en beskrivelse af, hvad der evt. afdækkes ved scanning af det pågældende område. Al billeddiagnostik har begrænsninger, og det er ikke sikkert ultralydsscanning er tilstrækkeligt til at stille en korrekt diagnose.

BEMÆRK: Har du henvisning til ultralydsscanning fra din læge, dækkes udgiften hertil ved at få den foretaget på en røntgen-/ultralydsklinik. Du kan IKKE bruge din henvisning hos KiroUltra. Scanning ved KiroUltra medfører egenbetaling (fratrukket offentligt sygesikringstilskud, tilskud fra “danmark”, og evt. dækning via din forsikring).

 

Ultralydsscanning af albue, håndled, hånd og fingre:

Armen og håndens komplicerede sammensætning af en række knogler, muskler, sener, ledbånd m.v. muliggør avancerede funktioner, rækkende fra kast og løft til præcisionsarbejde med de mindste bevægelser. Rækken af skader og læsioner relateret til strukturerne i albue, håndled, hånd og fingre er derfor mange. Derudover rammer en række sygdomme, som f.eks. gigtsygdomme, ofte håndled og fingre.

KiroUltra tilbyder sammen med generel undersøgelse og behandling – eller udelukkende – diagnostisk ultralydsscanning. Herved øges muligheden for hurtigt at stille den korrekte diagnose, hvorved den rette behandling kan igangsættes med det samme.

 

seneskade, partiel ruptur, golfalbue, tennisalbue, ultralydsscanning af albue, ultralydsscanning københavn, ultralydsscanning tennisalbue, ultralydsscanning frederiksberg

 

Strukturer, der undersøges ved hjælp af ultralydsscanning omfatter:

  • Sener, seneskeder
  • Muskler, muskelhæfter og -udspring
  • Knogleoverflader
  • ledflader og ledbrusk
  • Nerver og blodkar
  • Slimsække
  • M.m

En række af de problemstillinger i albue, håndled, hånd og fingre, der kan undersøges ved ultralydsscanning, er bl.a.:

 

Du kan bestille tid til ultralydsscanning på KiroUltra’s online booking.

Du kan også se flere eksempler på ultralydsscanning her.

Læs og skriv anmeldelser af KiroUltra på vores Facebook-side eller Google+ side