Øvelser til nakke og øvre ryg – ondt i nakken, spændinger m.m.

Her kan du finde information og eksempler på øvelser til nakke og den øvre del af brystryggen. Siden opdateres løbende med flere øvelser.

Bemærk: Ikke alle nakke- og rygproblematikker har gavn af øvelser her og nu. Kontakt KiroUltra for en grundig undersøgelse af dit problem, og for personlig vejledning i øvelser til nakke og ryg, der er relevante for dig.

 

“Dobbelthagen” / cervikal retraktion:

Dobbelthage-øvelsen rammer primært overgangen mellem nakkens nederste del og den øvre del af brystryggen. Dette område er ofte forbundet med ubehag, og typisk hos personer, der sidder meget ned. I siddende stilling har man tendens til at falde lidt sammen i ryggen, og lade hovedet falde let frem. Øvelsen fokuserer på at lave en modsat rettet bevægelse, dvs. at skabe let, lokal bagoverbøjning i overgangen mellem nakke og brystryg.

 

 

Kontakt KiroUltra hvis du har ondt i nakken, og ønsker grundig undersøgelse og behandling. KiroUltra hjælper dig også med relevante øvelser og vejleder i forholdsregler til afhjælpning og forebyggelse af dine nakkesmerter.

Besøg KiroUltra’s Youtube-kanal hvor du kan se flere videoer. Du kan også finde KiroUltra på Facebook, hvor du kan læse anmeldelser.