Myoser og spændinger i skulderen:

KiroUltra tilbyder effektiv behandling af myoser og spændinger i skulderen!

Myoser eller ømhed omkring skulderåget/nakke, ses ofte i form af “myogen cervicalis” eller “skulder-/nakkesyndrom”. Smerterne er muskulære, men ofte er led i brystryggen eller nakken involveret. I disse tilfælde opleves i mange tilfælde at de omkringliggende muskler bliver spændte og ømme.

behandling af myoser og spændinger i skulderen, myoser i skulderen, spændinger i skulderen, skulderspændinger

Behandling af myoser og spændinger i skulderen:

Kiropraktoren tilrettelægger behandlingen i samråd med dig! Indledningvist laver vi en grundig undersøgelse af årsagen til dine myoser. Efterfølgende behandling har til formål at give hurtig og effektiv symptomlindring, men også at fjerne den underliggende årsag til smerterne. Således vil kiropraktoren oftest kombinere bløddelsbehandling (triggerpunkt-terapi, massage, stræk) med relevante øvelser og evt. ledfrigørende behandling når dette er indikeret.

Læs anmeldelser af KiroUltra på vores Facebook-side.

Symptomer:

Muskelspændinger / myoser /triggerpunkter føles ofte som en dyb, murrende smerte/ømhed, der kan være svær at lokalisere præcist. Smerterne trækker ofte op i nakken, ud langs skulderen, ned til skulderbladet eller ud i armen. I mange tilfælde opleves desuden spændingshovedpine. Der opleves ofte stivhed/nedsat bevægelighed i nakken eller skulderen.

Smerterne forværres ofte ved gentagelse af en bestemt aktivitet (f.eks. computerarbejde med mus, statisk eller gentaget arbejde med arm, skulder, ryg eller nakke i en bestemt stilling), ved at forblive i samme stilling o. lign. Der findes typisk lindring ved aflastning eller let, fysisk aktivitet, træning osv. Varme kan ofte lindre smerterne midlertidigt.

Årsager:

Spændinger / myoser kan i de fleste tilfælde, populært sagt, tilskrives at kroppen reagerer på en uhensigtsmæssig påvirkning, hvorved musklerne spænder op for at begrænse denne påvirkning. Således er der ofte en underliggende årsag til muskelspændinger, som bør fjernes for at opnå symptomfrihed. Visse sygdomstilstande i f.eks. muskelvæv eller nervesystem kan dog også give smerter i muskulaturen.

Hyppige årsager til muskelspændinger / myoser i skulder, skulderåg, nakke og arm er f.eks.:

  • Langvarigt eller dagligt stillesiddende arbejde/manglende fysisk aktivitet
  • Gentagne, monotone bevægelser i skulder, arm eller nakke/ryg
  • Underliggende problematik i ryggens eller nakkens led – slidproblematikker, gigtsygdomme m.m.
  • Traume, piskesmæld osv.
  • Skulderskader, f.eks. læsion af rotator cuff’en

skuldersmerter, ondt i skulder, myoser i skulderen, skulderspændinger

Læs mere om myoser

 

Link til øverste billede: www.injurymap.com/diagnoses/neck-pain

Link til nederste billede: www.injurymap.com/diagnoses/rotator-cuff-syndrome