Behandling af musearm:

KiroUltra tilbyder effektiv behandling af “musearm”, spændinger i arm og skulder, tennisalbue m.m.

 

Behandling af tennisalbue

Behandling af musearm:

Det er vigtigt at få fastlagt den korrekte diagnose. Dels for at udelukke andre årsager, dels for at kunne fjerne udløsende faktorer når disse er tilstede. Hos KiroUltra udføres altid en grundig undersøgelse af dig, så du får den rette behandling.

Afhængig af årsagen til muskelspændingerne, kan behandling bestå af massage, triggerpunkt-terapi, udspænding og andre bløddelsteknikker, mobilisering, samt instruktion dig i specifikke træningsøvelser, forholdsregler i dagligdagen, på jobbet m.v. KiroUltra anvender desuden shokbølge-terapi og akupunktur.

Det er vigtigt at understrege, at behandling sker med udgangpunkt i dit problem og dine præferencer. Behandlingsforløbet vil derfor altid blive stillet op i samråd med dig.

 

Symptomer:

Muskelspændinger, “myoser”, “muskelinfiltrationer” er alle fælles betegnelser for muskelrelaterede smerter, der opleves sammen med lokal, øget spænding / tonus i området.

Muskelspændinger giver generelt ømhed, som kan føles diffust og svært at lokalisere præcis. Ved tryk, gentagne, monotone bevægelser, eller hvis musklen fastholdes i en aktiveret stilling, vil ømheden forværres.

Triggerpunkter i armen kan henføres under nedenstående betegnelse af muskelspændinger, men siges at være “et område i muskel eller muskelfascie, der har øget irritabilitet, og som er lokaliseret i nærheden af stramhed i muskelfibre”. Med andre ord er et triggerpunkt således et lokalt område i muskel eller muskelhinde, der er forbundet med trykømhed og muskelspænding.

Triggerpunkter opleves også med ømhed, men også ofte med refererede smerter, dvs. smerter/ømhed, der stråler ud til bestemte områder. De udstrålende smerter forveksles ofte med påvirkning af nerver eller nerverødder, men har intet med dette at gøre.

Triggerpunkter i armen eller albueregionen vil ofte stråle op mod skulderen, eller ned mod håndleddet / fingrene. Afhængig af hvilke muskler, der er påvirkede, kan smerterne lokaliseres til inder- eller yderside af arm, håndled, hånd m.v.

Årsager:

Den præcise årsag til ømhed og smerter ved myoser / triggerpunkter kendes ikke. Sammenhængen mellem spændinger og smerter er dog velkendt.

Med undtagelse af decideret sygdomstilstand i muskelvævet (myopati), der ikke omtales her, opstår muskeslpændinger stort set altid pga. en anden underliggende årsag, bl.a.

 • Langvarigt, repetitivt, monotont præcisionsarbejde (kontor-/PC-arbejde, syersker, frisører m.v.)
 • Smertetilstande relateret til lidelser i bevægeapparatet eller andre dele af kroppen
  • slid-problematikker, slidgigt m.v.
  • ledlåsninger
  • overbelastningstilstande, inflammation
  • gigtsygdomme
  • m.v.

 

 

Læs om muskelsmerter og triggerpunkter på Sundhed.dk