Behandling af diskusprolaps i lænden

Behandling af diskusprolaps og diskusprotrusion i lænden

KiroUltra tilbyder grundig undersøgelse, diagnose og behandling af diskusprolaps i lænden. Kiropraktoren er specialist i rygsmerter, og kan hjælpe dig til smertelindring og tilbagevenden til normal funktion. KiroUltra tilbyder grundig og professionel undersøgelse og behandling – uden ventetid. Du kan kontakte KiroUltra på tlf. 91 56 16 86 eller bestille tid online til undersøgelse/behandling.

Diskusprolaps i lænden indgår i kiropraktorernes “pakkeforløb”. Det medfører, at der er øget tilskud fra det offentlige, og dermed lavere udgifter for dig.

Behandling af diskusprolaps i lænden tager altid udgangspunkt i dig, og dine præferencer! KiroUltra tilbyder en række forskellige typer af behandling, der alle sigter på at reducere dine smerter, afkortning af perioden med smerter, samt at øge dit funktionsniveau. Behandling kan f.eks. omfatte

  • Manuel behandling: Mobilisering/ledfrigørelse, massage/bløddelsbehandling, stræk m.m.
  • Akupunktur
  • Instruktion i rygøvelser, McKenzie-øvelser o.l.
  • Vejledning i forholdsregler og funktion i det daglige
  • Kommunikation med din læge
  • Mulighed for henvisning til MR- og CT-scanning

 

 

lændesmerter, behandling af diskusprolaps, hold i ryggen, ondt i ryggen, kiropraktor

 

Hvad er diskusprolaps i lænden

Diskusprolaps i lænden betegner brist i kanten af en bruskskive mellem 2 ryghvirvler (diskus), hvorved materiale fra den centrale del af diskus presses ud og forårsager rygsmerter. Afhængig af placeringen af materialet, der presses ud, kan prolapsen endvidere give symptomer ned i ben eller fod. Dette er tilfældet hvis en nerverod påvirkes som følge af materialet, der presses ud. Sandsynligvis skyldes irritationen af nerveroden både et mekanisk tryk på nerven og en kemisk irritation af nervevævet pga. den inflammation, der opstår i området.

Diskusprotrusion betegner slidforandringer i kanten af diskus, hvor nervefibre i kanten herved påvirkes og giver smerter. Der er således ikke komplet brud i randen af diskus. En protrusion kan give symptomer til benet selvom der ikke er påvirkning af en nerverod. Ofte er disse symptomer mindre skarpt afgrænsede end ved prolaps, ligesom der ikke er samme neurologiske udfald.

Symptomer på diskusprolaps:

Diskusprolaps i lænden og protrusion giver begge smerter i ryggen. Ofte er der udstrålende smerter til ben eller fod, langt oftest kun i den ene side. Ved prolaps kan man udover smerter opleve nedsat muskelkraft og følgende styringsbesvær af ben og fod, ændret eller nedsat følesans, som ofte er specifikt afgrænset. Endelig kan reflekser være ændrede eller ophævede.

Det tidsmæssige forløb ved diskusprolaps kan variere. Men ofte opleves indledningsvist markante rygsmerter og bensmerter af mindre intensitet. Gradvist bliver bensmerterne dog dominerende, mens rygsmerterne aftager. Til sidst i forløbet aftager bensmerterne også. Varigheden af smerter som følge af en prolaps kan variere, men ofte opleves gener i mellem 1-3 måneder.

Årsager til diskusprolaps:

Diskusprolaps og diskusprotrusion skyldes slidforandringer i diskus. Slidforandringer opstår ikke øjeblikkeligt, men over lang tid. Dog kan en prolaps opstå akut, hvis kanten af bruskskiven pludseligt brister og materiale presses ud.

 

Du kan læse mere om diskusprolaps på Sundhedsguiden.dk