Behandling af skævt bækken / låst bækken / bækkenled:

Behandling af “Skævt bækken” eller “låst bækken” tilbydes ved KiroUltra. Man hører ofte termen “skævt bækken”, når der opleves symptomer fra bagsiden af bækkenet. En “låsning” i bækkenleddet (sacroiliacaleddet, SI-leddet, der angiver leddene mellem korsbenet og bækkenet) eller et SI-ledssyndrom betegner en smertetilstand i bækkenleddet, som sandsynligvis skyldes “dysfunktion” i leddet. Som sådan er leddet næppe fuldstændig “låst” og det er heller ikke “gået af led” (disloceret). Betegnelsen “syndrom” dækker således over, at man ikke specifikt kan fastlægge en bestemt, underliggende årsag.

Ikke desto mindre ser og behandler KiroUltra meget hyppigt problemer relateret til bækken/bækkenled!

 

Kiropraktor København, Kiropraktor Frederiksberg, Kiropraktor Vesterbro, lænd, lændesmerter, rygsmerter, discusprolaps, iskias, hold i ryggen, lumbago, hekseskud, uspecifikke lændesmerter, skævt bækken, låst bækken

Behandling af skævt bækken:

Et “skævt” bækken eller “låst” bækken kan ofte behandles meget effektivt ved kiropraktor!

Kiropraktoren kan fastslå om dine smerter udspringer fra bækkenleddet eller omkringliggende strukturer. Ved indikation behandles leddet med manipulation eller mobilisering, for at genoprette normal bevægelighed i leddet. Tilsvarende kan kiropraktoren ved hjælp af bløddelsbehandling medvirke til at strække/blødgøre relevante ledbånd og muskler. Dette virker symptomlindrende, samt bidrager til at genoprette normal bevægelighed i leddet.

Er der bestemte årsager til SI-ledssyndromet kan kiropraktoren vurdere om andre tiltag er relevante, eller om anden behandling bør finde sted. En benlængdeforskel, der forårsager ubehag omkring SI-leddet, kan f.eks. ofte afhjælpes med et mindre hælindlæg i skoen, nogle gange kun i en periode.

Symptomer:

SI-led dysfunktion giver typisk smerter omkring leddet, i lænderyggen, balde, og kan desuden stråle ned til bagsiden af låret, lysken m.v. I visse tilfælde kan smerterne stråle ned til underbenet. Der er normalt ikke neurologiske udfald, som føleforstyrrelser m.m.

Årsager:

Det vides ikke med sikkerhed, men det vurderes af nogle, at bevægelsen i bækkenleddet er ændret. Samtidig kan de omkringliggende ledbånd være spændte. Herved opstår en smertetilstand, hvor også muskulatur involveres og bliver ømt. Tilsammen har man en “ond cirkel” hvor spændte ledbånd og muskulatur fortsat hæmmer den optimale bevægelse i leddet, der giver yderligere smerter osv. Smerterne kan opstå akut, eller være kroniske.

Udløsende faktorer til et bækkenledssyndrom kan være akut eller gradvis:

 • Akutte faktorer:
  • “Træde forkert”, f.eks. udover en kantsten, hvor man ikke er forberedt på niveauforskellen
  • Løft (tungt eller let) med roteret bækken/lænderyg
  • Vende sig i sengen
  • Fødsel
  • m.m.
 • Kroniske faktorer:
  • Benlængdeforskel
  • Medfødte anomalier i bækken, lænd, hofter eller ben.
  • m.m.

I nogle tilfælde kan symptomerne ved bækkensmerter skyldes bækkenløsning.

 

Du kan læse mere om SI-leds dysfunktion på Sundhedsguiden.dk