Behandling af iskias:

Iskias eller iskiasnerve? Iskiassmerter er ikke det samme, som afklemning af iskiasnerven. Læs her om behandling af iskias hos KiroUltra!

Behandling af iskias, iskiassmerter, iskiasnerve, rygsmerter ned i benet

 

Behandling af iskias:

Iskias og uspecifikke rygsmerter med eller uden udstråling til benet, er en af de allerhyppigste problemstillinger, der ses hos kiropraktoren. Kiropraktoren vil klarlægge årsagen til dine smerter – dels i ryggen, dels i balder/lår m.v.  Evt. kan billeddiagnostik, f.eks. i form af røntgen, bruges til at udelukke specifikke diagnoser. Behandlingen er rettet mod smertelindring og hurtig tilbagevenden til normal funktion, og er tilpasset dig og dine præferencer!  KiroUltra anvender ledfrigørende behandling, massage og bløddelsbehandling, akupunktur m.v. Vi giver dig grundig information om forholdsregler/aflastning/aktiviteter og evt. brug af smertestillende medicin/is/varme. Oftest er øvelsesterapi vigtigt, specielt på lidt længere sigt og til forebyggelse. Du kan booke tid til behandling online, eller ringe på tlf 91 56 16 86.

 

Kiropraktor Aalborg, Kiropraktor Nørresundby, Kiropraktor Brønderslev, lænd, lændesmerter, rygsmerter, discusprolaps, iskias, hold i ryggen, lumbago, hekseskud, uspecifikke lændesmerter, behandling af iskias, iskiassmerter, iskiasnerven

Hvad er iskias?

“Iskias” betegner smerter i ryggen, der stråler ned i balder eller lår, og kan have forskellige årsager. Det er vigtigt at understrege, at iskias i langt de fleste tilfælde er helt godartet, og kan behandles effektivt ved kiropraktor. Nogle af årsagerne til iskias er:

“Iskias” skal således ikke forveksles med afklemning af “iskias-nerven” (nervus ischiadicus) ved bl.a. piriformissyndrom, der ses relativt sjældent, men som er en populær betegnelse for udstrålende smerter.

De forskellige diagnoser kan minde om hinanden symptommæssigt, men kan ved nærmere undersøgelse adskilles. KiroUltra udfører grundig undersøgelse, diagnose og behandling. Opsøg derfor din kiropraktor hvis du er i tvivl.

Symptomer:

Symptomerne på uspecifikke rygsmerter med udstråling til benet, kan være flere. F.eks. opleves ofte

  • Lokale smerter i  lænden, med udstråling til balder, lår, lyske, eller underben
  • Lændesmerter er ofte mere eller mindre konstante. Udstrålende smerter kan føles som “jag”, eller som mere eller mindre konstant “trækken” ned i balder eller ben. Oftest føles de udstrålende smerter kun i den ene balde eller ben.
  • Smerterne forværres ofte ved for- eller bagoverbøjning i lænden. Andre bevægelser og stillinger kan evt. også fremprovokere smerterne.

Årsag:

Som nævnt kan udstrålende smerter have flere årsager. Der er ikke nødvendigvis tale om påvirkning af nervevæv.

 

Du kan læse mere om iskias på kiropraktoren.dk

Link til billedet “Iskias”: www.injurymap.com/diagnoses/lumbar-sciatica

Læs mere om os som kiropraktor i Aalborg her.