Migræne som diagnose:

Migræne inddeles i 2 former – med og uden “aura” (periodiske neurologiske udfald – synsforstyrrelser, prikken/snurren i finger, hånd, arm eller hoved m.v.)

hovedpine akut hovedpine cervikogen hovedpine migræne

Symptomer:

Migrænehovedpine optræder anfaldsvist, ofte med markante smerter i den ene halvdel af hovedet. Hovedpine føles ofte “pulserende”, og forværres ved fysisk aktivitet. Der er ofte tilknyttet kvalme og opkastning, samt følsomhed for skarpt lys eller høje lyde.

Migrænehovedpine kan opleves med eller uden aura-fænomener.

Årsag:

Migræne er en arvelig sygdom. Den opleves af 3 gange så mange kvinder, som mænd.

Man kender ikke den præcise årsag til udviklingen af et migræneanfald. En teori lyder dog på, at smerterne skyldes inflammation i karvæggen af arterier i hjernen, hvorved disse dilaterer (“udspiles”).

Behandling af migræne:

“Ægte” migræne kan typisk ikke kureres af kiropraktor, men kræver medicinsk behandling. Migræne opleves dog meget hyppigt sammen med spændingshovedpine, og kan være svær at skelne herfra. Mange migrænepatienter oplever derfor betydelig lindring ved kiropraktisk behandling.

Opsøg derfor kiropraktor, der ud fra en grundig undersøgelse kan vurdere om din hovedpine har årsager udover migræne, og som kan behandles manuelt.

Hvad kan du selv gøre:

Hold øje med, om følgende faktorer er med til at udløse dine migræneanfald:

  • Alkohol, rødvin
  • Chokolade, citrusfrugt
  • Stærkt sollys
  • Stress
  • Mangel på søvn eller langvarig søvn
  • Faste

Ofte findes lindring ved at lægge sig i et mørkt rum uden støj.

Opsøg evt. læge for at få vurderet om medicinsk behandling er relevant for dig. Du kan også læse mere om migræne på hovedpineforeningens hjemmeside.