Behandling af hovedpine fra nakken:

Døjer du med hovedpine fra nakken? KiroUltra har over 15 års erfaring, og tilbyder effektiv behandling af hovedpine fra nakken, på baggrund af en grundig undersøgelse.

Hovedpine fra nakken kan i langt de fleste tilfælde kureres eller lindres markant ved kiropraktisk behandling. Hos KiroUltra tager vi altid udgangspunkt i dig og dine præferencer, og har som målsætning at hjælpe dig af med din hovedpine! Behandlingen består af en eller flere tiltag, f.eks. manuel behandling i form af massage og anden bløddelsbehandling, mobilisering/frigørelse af nakkens og ryggens led, akupunktur, udspænding m.v. Vi instruerer dig i specifikke, relevante øvelser til symptomlindring og forebyggelse af hovedpine. Kiropraktoren vejleder dig desuden i forholdsregler og aktivitet.

 

hovedpine fra nakken, hovedpine baghoved, hovedpine bag øjnene, hovedpine, akut hovedpine, cervikogen hovedpine

 

Hovedpine fra nakken (“Cervikogen hovedpine”) omfatter i følge World Cervicogenic Headache Society “Refererede smerter, der opleves et hvilket som helst sted i hovedet, og som skyldes påvirkning af smertereceptorer i det muskuloskeletale væv, der innerveres af cervikale nerver”. Sagt på dansk, er CH således smerter i hovedet, der opstår fra den øverste del af nakken.

Symptomer:

Cervikogen hovedpine er stadig relativt ukendt i den medicinske verden, hvilket sandsynligvis kan begrundes med vanskeligheder ved at skelne hovedpine fra nakken, fra spændingshovedpine eller migræne uden aura. Til trods for flere fælles træk mellem disse hovedpineformer, har CH dog unikke komponenter.

Symptomer, som opleves ved CH omfatter bl.a.

  • Ensidig lokalisation uden variation, f.eks. fra nakke eller baghoved. Smerterne kan trække fremover på hovedet over kraniet, og nogle gange fornemmes bag øjnene.
  • Nedsat bevægeudslag i nakken
  • Smerteprovokation ved bevægelser med nakken eller ved mekanisk tryk
  • Smerter kan trække ud på skulder eller arm
  • Evt. kan man i perioder opleve kvalme, opkast, svimmelhed, følsomhed overfor lys/lyd, synkebesvær eller synsforstyrrelser i det ene øje.

Årsager:

Generelt er årsagerne til aktivering af smertereceptorerne forbundet med den øvre nakke, og dermed den udløste hovedpine, ukendte. Flere teorier er fremsat, herunder nedsat funktion i de øverste segmenter i nakkerygsøjlen, mikrotrauma af ledbånd, muskelvæv m.m.

 

Du kan læse mere om cervikogen hovedpine / nakkesmerter på Sundhed.dk.