Hovedpine behandling og diagnose

Har du hovedpine og overvejer du behandling? Hovedpine fra nakken? Migræne? Spændingshovedpine? Læs om symptomer, årsager og kiropraktisk behandling af de forskellige typer.

 

Hovedpine behandling

 

Hovedpiner kan defineres som smerter, lokaliseret til kraniekalotten inklusive nakken, og klassificeres af International Headache Society i primære og sekundære former.

Primære former for hovedpine:

Sekundære former omfatter hovedsmerter relateret til

Grundet de mange mulige årsager, kan det være vanskeligt at opstille generelle forholdsregler. Læs mere om de forskellige former ved at klikke på det relevante link.

I visse tilfælde af hovedsmerter er det vigtigt at reagere hurtigt. Læs mere om akut opståede hovedpiner.

Behandling af hovedpine

Vi kan hos KiroUltra tilbyde at behandle din hovedpine, ved kiropraktisk behandling og øvelser.

Afhængig af årsag og type af hovedpine, vil kiropraktoren kunne hjælpe, dels med manuel behandling af led, muskler m.m., dels gennem information om forholdsregler i det daglige, relevante øvelser eller træning m.v.

Kiropraktoren kan i forbindelse med undersøgelsen af årsagen til dit problem, også vurdere om evt. er relevant med anden undersøgelse eller behandling. Det er selvfølgelig også vigtigt at bemærke, at visse former for hovedpine ikke kan behandles med kiropraktik. I disse tilfælde er det vigtigt at du undersøges af læge. Hovedpineformer, der i større eller mindre grad er relateret til bevægeapparatet (muskler, led m.v.) har dog ofte god effekt af kiropraktisk behandling.

Migræne er i sin rene form ikke forårsaget af problemer i bevægeapparatet. Men migræne ses ofte i sammenhæng med f.eks. spændingshovedpine eller hovedpine fra nakken. Og der er da også ofte god effekt mht. reduktion af symptomerne, der umiddelbart opfattes som værende pga. migræne.

Hvis du ønsker mere information, hvordan vi behandler din hovedpine, hvad enten det er migræne, akut hovedpine eller spændingshovedpine, er du velkommen være til at kontakte os.

Du kan læse mere om hovedpine på netdoktor.dk