Hofte lyske og balde: smerter, diagnoser, behandling

Smerter i hoften? Lyskeskade? Slidgigt i hoften? Ondt i balden? Ischias?

Læs om diagnoser, undersøgelse, ultralydsscanning og behandling af hofte- og lyskesmerter. Du kan på undersiderne bl.a. læse om

Hofte lyske balde, hoftesmerter, lyskesmerter, lyskeskade

Hoften defineres som leddet mellem bækken og lårben, samt de til leddet relaterede strukturer (ledbrusk, ledkapsel, ledbånd, sener, muskler m.m.) Lysken angiver området fortil ved hofteleddet, og er et centralt område indeholdende vigtige blodkar/nerver, ligamenter, muskler m.m.

Smerter og problemstillinger relateret til hofte, lyske og balde har flere mulige årsager. Ofte opleves smerter eller gener i området, der har et andet oprindelsessted. Eksempelvis opleves ofte udstrålende/refererede smerter i lyske, i balden, eller på siden af bækkenet, som resultat af et problem der udspringer fra og smerter i lænden. Tilsvarende vil problemstillinger, der udgår fra hofte/lyske ofte give symptomer andre steder, eksempelvis i knæet.

Ved diagnosticering er det derfor vigtigt at fastlægge den korrekte årsag til problemet, for derved at kunne anvise den korrekte behandling. Kiropraktor Morten Spangsbjerg foretager en grundig undersøgelse af dit problem, og kan hvis det kræves, udføre diagnostisk ultralydsscanning af området til at fastlægge diagnosen.

Læs evt. mere om hoftesmerter på Gigforeningens hjemmeside