Behandling af nakkesmerter og myoser

KiroUltra tilbyder grundig undersøgelse og behandling af nakkesmerter og myoser i nakke/skuldre – altid i overensstemmelse med dine behov og præferencer.

“Myogen cervicalis” (“Myogen = “af muskulær oprindelse”, “cervicalis” = “nakke”) dækker alle over ømhed og smerter pga. spændinger i muskulaturen (myoser), og er særdeles velkendt.

 

Myoser i nakke, myoser i skulderen, nakkesmerter, ondt i nakken, spændinger, spændinger i nakken

Behandling af nakkesmerter og myoser i nakken:

Kiropraktoren kan hjælpe dig med at identificere årsagen og afhjælpe dine symptomer. Behandling af spændinger i nakken består ofte af flere tiltag. Indledningsvist er det væsentligt at stille den rette diagnose, og på baggrund heraf opstilles i samråde med dig en behandlingsplan. Den manuelle behandling består typisk af kiropraktik, trigger-punkt terapi, massage, stræk og mobilisering, behandling med akupunkturnåle m.v. Hos KiroUltra er vi dog helt klar over, at ikke alle foretrækker de såkaldte “knæk” i forbindelse med behandling. Det respekterer vi selvfølgelig, og vore “værktøjskasse” indeholder heldigvis mange andre tilgange til behandlingen. Din tryghed er afgørende for et godt behandlingsresultat!

I langt de fleste tilfælde vil information om de rette forholdsregler/teknikker til at undgå de udløsende faktorer være vigtige tiltag. Endelig, og ikke mindst, vil du med stor sandsynlighed have gavn af instruktion i relevante øvelser. KiroUltra har indgående kendskab til træning og øvelser for myoser i nakken, og kan sammensætte øvelsesprogrammer, der passer præcist til dig.

Kontakt KiroUltra på tlf. 91 56 16 86 eller mail: info@kiroultra.dk hvis du har spørgsmål. Du er også velkommen til at bestille tid på tlf. eller via vores online booking.

Symptomer

Oftest kan du selv fornemme myoserne / “knuderne” i skulderåget og ned langs den øverste del af skulderbladet. Mange gange kan man også mærke “refererede smerter”, der trækker længere ned, ud på skulderen eller op i nakken.

Myoser / muskelspændinger kommer ofte pga. statisk belastning i muskulaturen eller hvis muskulaturen skal udføre den samme bevægelse mange gange (“ensidigt gentaget arbejde, EGA”). For f.eks. studerende eller folk, der arbejder på kontor, frisører, tandlæger osv., er myoser i nakken et meget hyppigt problem. Muskelspændinger kan også komme som reaktion på andre problemer, f.eks. relateret til din rygsøjle eller nakke. Generelt skal muskelspændinger derfor betragtes som en reaktion på et andet, underliggende problem.

Symptomerne er typisk ømme muskler, der også kan føles hårde eller spændte. Spændinger i nakken kan være afgrænsede, men i mange tilfælde stråler smerterne ud langs skulderåget, ned langs skulderbladet, eller op mod hovedet. Spændinger kan også tit opleves med hovedpine.

 

Du kan læse om myoser i skulderen under “Skulder” > “Spændinger / myoser i skulderen”.

Du kan også læse om myoser i nakken på netdoktor.dk

 

Link til billedet: www.injurymap.com/diagnoses/neck-pain