Behandlingsforløbet hos kiropraktoren

 

hovedpine, akut hovedpine, Kiropraktor København, Kiropraktor Frederiksberg, Kiropraktor Vesterbro, behandlingsforløbet hos kiropraktoren

 

Registrering

Behandlingsforløbet hos kiropraktoren starter med registrering. Hermed sikres det, at du automatisk får tilskud til behandling, fra den offentlige sygesikring, eller fra Sygeforsikringen “danmark”. Husk derfor venligst at medbringe dit gule sundhedskort (“sygesikringsbevis”) ved første konsultation. Læs mere om priser, tilskud m.m.

BEMÆRK: Der kræves ikke henvisning fra læge. Der er automatisk tilskud fra sygesikringen ved kiropraktorbehandling.

Indledende samtale og undersøgelse

Under konsultationen hos kiropraktoren er der første gang afsat god tid, så du har mulighed for at gennemgå dit problem med behandleren. Først taler du og kiropraktoren om dit problem, årsag, skadesmekanisme m.v. Herefter foretages en grundig undersøgelse af dit problem, hvor kiropraktoren vurderer din skades lokalisation og omfang. Undersøgelsen omfatter ikke kun det specifikke område du har ondt, da årsagen til dit problem muligvis udspringer fra et andet sted på kroppen.

I løbet af konsultationen vurderes det, om der er behov for at tage røntgenbilleder eller foretage ultralydsscanning for at fastlægge diagnosen. Bemærk venligst, at henvisning til ultralydsscanning fra din læge IKKE kan anvendes hos kiropraktoren. 

Efter undersøgelsen informeres du om diagnose, og i samråd med dig opstilles et forslag til behandlingsforløbet. Du får information om prognose og om forholdsregler på kort sigt.

Behandling

 

I overensstemmelse med behandlingsplanen, igangsættes behandling. Behandling ved kiropraktoren kan bestå af flere ting. Udover den traditionelle kiropraktiske behandling (“knækken” – som ikke altid anvendes), kan behandlingen bestå af triggerpunkt-behandling, massage, stræk eller brug af akupunkturnåle, chokbølge-terapi, tape m.v. Ved behov, får du desuden vejledning i træningsøvelser og forslag til progression af øvelser/træning.

Afregning og opfølgning

Efter konsultationen aftales evt. en ny tid, og afregningen sker fra gang til gang. Denne kan evt. ske direkte mellem KiroUltra og 3.part, hvis du har en forsikrings-, arbejdsgiverordning eller lign., Bemærk blot, at du skal aftale dette med forsikringsselskabet/din arbejdsgiver inden konsultationen. Alternativt skal du selv betale/lægge ud. KiroUltra tager mod betalingskort og Mobile Pay, men ikke kontakter.

Efterfølgende konsultationer

Ved opfølgende behandling starter du og kiropraktoren med at vurdere din nuværende tilstand, evt. fremskridt, om anbefalede øvelser forløber planmæssigt m.m. Dette har til formål hele tiden at vurdere dit behov for eventuelt at fortsætte behandlingsforløbet hos kiropraktoren, samt om der skal suppleres med anden relevant behandling.

Du skal være opmærksom på, at let ømhed eller opblussen af problemet kan forekomme i dagene efter konsultationen. Dette er ikke et tegn på forkert behandling.

Oftest er en enkelt behandling ikke tilstrækkelig for at opnå et optimalt resultat. Vi har dog den holdning, at dit problem skal løses med færrest mulige behandlinger. Læs evt. mere om vores etik her.

Afhængig af evalueringen ved den opfølgende konsultation, foretager kiropraktoren behandling, samt vejleder om eventuelle øvelser eller aflastning.

Afslutning af behandlingsforløbet hos kiropraktoren

I samråd med dig, afslutter kiropraktoren behandlingsforløbet når i vurderer at der ikke er behov for yderligere behandling, eller hvis anden behandling/træning/udredning via læge er mere relevant.

Ved problemstillinger relateret til bevægeapparatet vil du på længere sigt ofte have gavn af målrettede, forebyggende træningsøvelser. Ved behov, vil kiropraktoren kunne hjælpe hermed. I visse tilfælde – f.eks. ved tilbagevende gener/smerter, der ikke kan afhjælpes ved f.eks. træning, har nogle gavn af regelmæssig/”vedligeholdende” behandling. Dette gælder dog langt fra alle, og afhænger af problemstillingen.

Tilbagefald

I nogle tilfælde kan man opleve at problemet vender tilbage. I så fald anbefaler vi at du henvender dig hos kiropraktoren tidligt, da der dermed er gode muligheder for at blive smertefri efter ganske få behandlinger.

KiroUltra – Kiropraktor og Sportsklinik i København V.